Vuokraamisen tietopankki

Kuvassa henkilö selaa Fiksuvuokraus.fi sivuston vuokraamisen tietopankkia.

Vuokraamisen tietopankki sisältää vuokrasuhteen aikaisia asiakirjoja, kallisarvoisia vinkkejä asunnon vuokraamiseen, verotuksellista asiaa sekä paljon muuta! Tämän tietopankin on tuottanut Fiksuvuokraus.fi ©

Vuokraamisen tietopankki – Kohteen hankinta

Asuntosijoittaminen

Sijoitusasunto on nimensä mukaisesti sijoitus, eli sen tarkoitus on tuottaa voittoa omistajalle. Tästä johtuen aloittelevan asuntosijoittajan on hyvä ymmärtää seikkoja, jotka liittyvät sijoitusasunnon valintakriteereihin – ja kuinka ne eroavat oman asunnon valintakriteereistä.

Vuokratuottolaskuri

Fiksuvuokraus- Vuokratuottolaskuri © laskee sinulle, kuinka paljon asuntosijoituksesi voisi tuottaa vuokratuottoa. Syötä laskuriimme asunnon vuokra, hoitovastike, velaton hinta sekä varainsiirtovero, niin saat tarkan lukeman vuokratuotosta prosentteina. Laskuri on suunniteltu jokaisen vuokranantajan käyttöön, joten se ei vaadi excelin erityisosaamista.

Vuokraamisen tietopankki – Asunnon vuokraaminen

Asunnon vuokraus

Asunnon vuokraamiseen sisältyy paljon eri vaiheita asunnon markkinoinnista vuokralaiskandidaattien haastatteluun, asuntonäytön aikatauluttamiseen ja järjestämiseen, luottotietojen tarkistamiseen ja taustojen selvittämiseen sekä vuokrasopimuksen laatimiseen.

Vuokrasopimuksen laatiminen

Vuokrasopimus itsessään ei ole vaikea laadittava, vaan sitä tärkempää on, että vuokrasopimus on kaiken kattava ja ajantasalla asuinhuoneenvuokralain kanssa. Sopimus, jossa on otettu kaikki huomioon, on paras turva vuokrasuhteelle mahdollisia riitatilanteita varten.

Vuokrasopimuspohja

Lataa täältä vuokrasopimuspohjamme ilmaiseksi.

Lataa vuokranantajaopas sekä 15+ vuokraamisen asiakirjaa syöttämällä asuntosi paikkakunta ja pinta-ala

Lataamalla hyväksyn rekisteriselosteen

cover

Vuokraamisen tietopankki – Vuokrasuhteen jälkeen

Vuokrasopimuksen päättyminen

Ajoittain eteen tulee tilanteita, joissa vuokralainen vaihtuu. Tavallisesti kyseessä on tällöin vuokralaisen muuttuneet tarpeet asunnon koon, varustelun tai sijainnin osalta, jolloin vuokralainen muuttaa toisaalle ja näin ollen irtisanoo vuokrasopimuksen. Joskus voi kuitenkin olla myös niin, että asuinhuoneiston omistaja, eli vuokranantaja, tarvitsee huoneistoaan muuhun käyttöön. Tällöin voi tulla kyseeseen vuokralaisen irtisanominen.

Vuokraamisen tietopankki – Asunnonhakijalle

Vuokra-asunnot

Unelmoitko uudesta kodista? Asunnon hakeminen on nyt helpompaa kuin koskaan! Tutustu Fiksuvuokrauksessa oleviin vapaisiin vuokra-asuntoihin ja varaa esittelyaika 1 minuutissa jo tänään. Halutessasi voit tutustua asuntoihin myös Oikotiellä tai Vuokraovessa.

Tällä hetkellä asuntoja löytyy enimmäkseen Espoosta, Tampereelta, Helsingistä, Vantaalta, Jyväskylästä, Oulusta, Vaasasta, Turusta, Porista, Kuopiosta, Kouvolasta, Joensuusta sekä Lappeenrannasta.