Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Fiksuvuokraus.fi?

Fiksuvuokraus.fi

Mitä tarkoittaa “Kokeile sitoumuksetta”?

Fiksuvuokraus on maksullinen Vuokrauspalvelu, mutta veloitamme ainoastaan toteutuneista vuokrasuhteista. Voit ilman sitoutumista;

– Julkaista kohdeilmoituksen

– Vastaanottaa asuntohakemuksia

– Tavata vuokralaisehdokkaita

Jos päädyt olla valitsematta ketään vuokralaisehdokkaista tai löydät itse vuokralaisen toisesta kanavasta tai muista syistä haluat lopettaa vuokraamisen, niin suljemme kohdeilmoituksesi ilman irtisanomisaikaa ja kuluja. Ei riskiä.

Mikäli asunto lopulta vuokrataan palvelumme kautta tulleelle vuokralaiselle, palvelumaksu on 59% yhden kuukauden vuokraa vastaavasta summasta (min 390€) kertamaksuna. Palvelumaksu on 100% vähennettävissä vuokratulojen verotuksessa ja sisältää arvonlisäveron.

Mikä on “Vuokralaistutka”?

Vuokralaistutka on vuokrauspalvelusta erillinen tuote, jonka avulla vuokranantaja saa täysin ilmaiseksi tiedon vuokralaisista, jotka etsivät asuntoa valitulta alueelta juuri nyt.

Vuokralaistutkalla ei ole kuitenkaan mahdollista muodostaa vuokrasopimusta tai ottaa yhteyttä kyseisiin asunnonhakijoihin, vaan tämä kaikki tapahtuu Fiksuvuokrauksen vuokrauspalvelussa. Lisäämällä kohdetiedot palveluumme, julkaisemme kohteesi muun muassa Vuokralaistutkan paljastamien asunnonhakijoiden nähtäväksi sekä haettavaksi.

Millä paikkakunnalla toimitte?

Palvelualustamme on ensisijaisesti suunnattu Suomessa sijaitsevien kohteiden markkinointiin, sekä Suomesta asuntoa etsiville vuokralaisille. Palvelussamme voi ilmoittaa minkä tahansa Suomessa sijaitsevan asuinhuoneiston tai asuinkiinteistön, jonka vuokraamiseen vuokranantajalla on oikeus – paikkakunnasta riippumatta.

Mikä on Fiksuvuokraus.fi?

Fiksuvuokraus.fi on vuonna 2018 perustettu suomalainen vuokrausteknologiaa kehittävä kasvuyritys. Yli 80% yhtiön osakekannasta on toimivan johdon hallussa, jonka lisäksi yhtiöön on sijoittanut joukko Suomen johtavia enkelisjoittajia. Lisäksi yhtiön kasvua on tukenyt myös valtion innovaatiorahoituskeskus Business Finland.

Miten iso toimija olette?

Yhtiö on nopeasti kasvanut yhdeksi suurimmaksi vuokrauspalveluita tarjoavaksi toimijaksi uudenlaisella toimintamallillaan. Kauttamme listataan tuhansia kohteita vuosittain, ja jo yli 35.000 asunnonhakijaa on ottanut vuokranantajiin sekä vuokravälittäjiin yhteyttä palvelumme kautta. Työllistämme kuusi rautaista ammattilaista, jotka toimivat markkinoinnin, asiakaspalvelun ja ohjelmistokehityksen parissa.

Oletteko asunnon välittäjiä?

Emme ole vuokravälittäjiä, vaikka suurin osa tiimistämme onkin kokeneita vuokranantajia, asuntosijoittajia ja/tai työkokemuksensa ja laillistetun vuokravälittäjä-tutkinnon kautta alan kokeneita ammattilaisia.

Palvelumme on suunniteltu helpottamaan mm. kohteen markkinointia, asunnonhakemista, näytön sopimista sekä sopimuksien solmimista samoilla metodeilla ja työkaluilla, kuin välittäjillä on perinteisesti ollut omassa käytössään. Palvelumme on ensisijaisesti yksityisille vuokranantajille suunnattu, mutta myös perinteiset välittäjät voivat tehostaa toimintaansa palvelumme avulla.

Vuokranantajalle

Mitä tarkoittaa henkilötakaus?

Henkilötakaus on omavelkainen takaus vakuuden lisäksi, tai vaihtoehtoisesti sitä voidaan käyttää myös vakuutena. Henkilötakaus on erinomainen lisäturva esim. tilanteessa, jos luottotiedot ovat menneet. Henkilötakaajan kanssa tehdään erillinen sopimus vuokrasopimuksen velvoitteiden varalle. Omavelkaisessa takauksessa vuokranantaja voi kääntyä takaajan puoleen ja vaatia häneltä suoritusta ilman, että vuokralainen todetaan maksukyvyttömäksi. Takaajan vastuu voi olla suurempi kuin vakuus ja se voidaan rajata tiettyyn summaan tai olla rajaamatta.

Miksi vuokranantaja esittelee asunnon?

Vuokranantaja on paras asiantuntija esittelemään omistamansa asunnon vuokralaiskandidaateille. Asuntonäytön yhteydessä tutustut hakijoihin kasvotusten, ja saat paremman kokonaiskuvan hakijoista. Vuokralainen ja vuokranantaja termit saavat tämän myötä myös kasvot, joka on monesti avain mutkattomampaan vuokrasuhteeseen. Välimatkan tai ajanpuutteen vuoksi asunnon voi esitellä vuokranantajan puolesta myös toinen henkilö, kuten ystävä tai sukulainen. Ei ole myöskään tavatonta, että vuokranantaja on sopinut nykyisen vuokralaisen tai taloyhtiön huoltohenkilön kanssa esittelystä.

Miten kuvaan asuntoni?

Voit kuvauttaa asuntosi joko täysin tyhjillään, tai vaihtoehtoisesti kalustettuna – käytännössä millä tahansa laitteella. Pidäthän kuitenkin huolen, että esittelykuvat ovat mahdollisimman laadukkaita. Kun olet luomassa kohdeilmoitusta, pääset valitsemaan yhden esittelykuvista kohdeilmotuksen kansikuvaksi, joka virtuaalisisustetaan houkuttelevuuden lisäämiseksi.

Mitä palvelu maksaa?

Palvelumaksu on 59% yhden kuukauden vuokraa vastaavasta summasta (min. 390€) kertamaksuna, mikäli asunto vuokrataan palvelun kautta tulleelle vuokralaiselle.

HUOM. Voit kokeilla palveluamme täysin sitoumuksetta ilman irtisanomisaikaa ja kuluja. Ei riskiä.

Miten hakijan luottotiedot tarkistetaan?

Asunnonhakijoiden luottotiedot tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Luottotietoja voit tarkistuttaa niin paljon kuin tarvitset, ja ne sisältyvät palvelumaksuumme.

Asunnonhakijalle

Mikä on Fiksuvuokraus.fi?

Fiksuvuokraus on palvelu, jossa yksityinen vuokranantaja ilmoittaa asuntonsa vuokralle. Asunnonhakija voi varata itselleen sopivan näyttöajan, ja tutustuu kohteeseen vaivattomasti paikanpäällä.

Miten pääsen katsomaan asuntoa?

Oletko kiinnostunut asunnosta? Osallistu asuntonäyttöön varaamalla itsellesi esittelyaika kohdeilmoituksessa olevasta "Varaa esittelyaika"– painikkeesta.

Voinko hakea asuntoa luottotiedottomana?

Kyllä vain! Kuka tahansa on oikeutettu hakemaan asuntoa, mutta vuokrauspäätöksen tekee aina viime kädessä vuokranantaja, tai hänen edustajansa.

Voinko saada asunnosta lisätietoja?

Kohdeilmoituksessa on mainittu kaikki sellainen tieto, mitä vuokranantajalla on ollut tiedossa kohdetta ilmoittaessaan. Mikäli jokin jäi kuitenkin mietityttämään, pääset esittämään tarkentavia kysymyksiä asuntonäytön yhteydessä.

Millaisia vaihtoehtoja on vakuuden suoritukselle?

Suosituin muoto on rahan siirto vuokranantajan pankkitilille. Muita vaihtoehtoja vakuuden maksuun ovat Kelan maksusitoumusta, henkilötakaus sekä pankin vuokravakuustili. Nykyään on myös takauspalveluita, jotka tarjoavat vakuutta erillisen sopimuksen mukaisesti. Tällaisia ovat esimerkiksi Igglo sekä Takaamo. Vuokranantaja määrittelee aina asuntokohtaisesti hyväksyttävän vakuuden muodon.