Vuokralaisen markkinat

Vuokralaisen markkinat

Vuokranantaja: Nyt malttia vuokrahinnoitteluun – näin varmistat pitkän ja tasaisen vuokratuoton vaikka nyt onkin vuokralaisen markkinat.

Koronakriisi on aiheuttanut vuokramarkkinoille erikoisen tilanteen. Lähtökohtaisesti kriisi lisää vuokra-asumisen kysyntää eikä markkinoiden tarjonnassa ole tapahtunut suuria muutoksia. Silti vuokraus monella paikkakunnalla on hidastunut ja hieman yllättävilläkin alueilla on syntynyt vuokralaisen markkinat. Vuokranantajalla ei ole kuitenkaan syytä paniikkiin, sillä juuri tässä tilanteessa maltillisella vuokrahinnoittelulla voi välttää tyhjiä kuukausia. Oikein laadittu vuokrasopimus mahdollistaa kuitenkin vuokran vuosittaisen tarkistuksen.

Lataa vuokranantajaopas syöttämällä asuntosi paikkakunta ja pinta-ala

Lähetämme vuokrausoppaan antamaasi sähköpostilaatikkoon

cover

Keväällä kriisien alkaessa näytti siltä, että edes Uudenmaan rajan sulkeminen ei hidastanut vuokraamista. Mitä tapahtui? Ensin markkinoita kuumensivat Airbnb’n kaltaisessa lyhytvuokrauksessa pidettyjen asuntojen vapautuminen normaaliin tarjontaan ja vuosittainen kesälle osuva tarjonnan lisääntyminen. Aiempina vuosina esimerkiksi opiskelijat ovat saaneet juhannukseen mennessä tietää opiskelupaikkansa, mutta nyt tieto tuli vasta myöhemmin. Tällä hetkellä moni miettiikin, muuttaako uudelle paikkakunnalle lainkaan vai suorittaako syksyn opintonsa etänä. Lisäksi kun vaihto-opiskelijoita ei tulekaan alkavalle lukukaudelle niin opiskelijoiden vuokra-asuntojen kysyntä vapailta markkinoilta on hiipunut lähes kokonaan.

Opiskelijoiden muuttoliikenne on taannut vuokranantajan markkinat

Tänä vuonna opiskelijoiden markkinoille tuoman paineen puute ja tietyissä kaupungeissa uudiskohteiden valtava määrä voivat pakottaa jäädyttämään korotukset tai jopa hieman tinkimään vuokratulosta, jotta asunto ei jäisi vuokraamatta alkusyksyksi. Vuokranantaja on omistaessaan korkeakoulukaupungeissa loistosijainnilla sijaitsevan vuokra-asunnon voinut tottua vuosittain valitsemaan kaupungin parhaat vuokaralaiset ja jopa korottamana vuokraansa. Tällä hetkellä maltti vuokrahinnoittelussa ja sitä kautta saavutettu parempi vuokrausaste voivat kuitenkin johtaa fiksun vuokranantajan kannalta parempaan vuosituottoon.

Vuokrasopimuksen laatimisessa kannattaa käyttää asiantuntijan apua, jos esimerkiksi vuokran tarkistuspykälän käyttö tai irtisanomisajan määrittäminen ei ole täysin tuttua puuhaa. Fiksuvuokraus tarjoaa omille asiakkailleen lakimiehen kanssa laaditun vuokrasopimuspohjan, jota päivitämme jatkuvasti esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa. Myös Suomen Vuokranantajat ry. tarjoaa ammattitaitoista neuvontaa ja kattavat sopimuspohjat jäsentensä käyttöön.

Vuokralaisen markkinat: Ole fiksu – ota yhteyttä

Jos epäröit vuokratason kanssa, ota yhteyttä asiakaspalvelumme asiantuntijoihin, niin varmistetaan yhdessä juuri sinun kohteellesi kestävä vuokrataso. Tavoitat meidät puhelimitse 040 015 7732 tai sähköpostilla info@fiksuvuokraus.fi (otsikoksi kohteen osoite).

Palaa tästä vuokraamisen tietopankkiin.